Klassieke voortuin

Woerden Utrecht ontwerp klassieke voortuin

Klassieke voortuin

« Terug naar overzicht projecten

Klik op de foto’s of

Makkelijk te onderhouden klassieker

Bij deze statige karakteristieke stadswoning past een klassiek ontwerp. De wens van de bewoners was, dat de perken makkelijk bereikbaar zouden zijn voor het onderhoud, en dat het aanwezige rode split hergebruikt zou worden. Het ontwerp heeft vier symmetrische plantvakken, gescheiden door paadjes van split. Voor een speels effect, is de beplanting met opzet niet symmetrisch. Omdat een voortuin het hele jaar representatief moet zijn, zijn er diverse groenblijvende soorten toegepast. De beplanting zal nergens hoger worden dan ongeveer 1,20 meter, zodat het uitzicht vanuit het huis op het tegenoverliggende park en singel behouden blijft. Het pad naar de voordeur is opnieuw bestraat.

quote-1Een mooi ontwerp, passend bij de stijl van ons huis.
Louter toevallig kwam ik in contact met Gonda. Een tijd lang hadden wij al de wens van een volledige metamorfose van onze voortuin, die had de beste tijd wel gehad. Zij heeft onze wensen en opmerkingen prima vertaald in haar ontwerp: een klassieke tuin passend bij de stijl van ons huis. Binnen een week lag haar voorstel al bij ons op tafel en onze hovenier kon ook vlot aan de gang. In een periode van drie weken was de voortuin omgetoverd tot grote waardering niet alleen van ons, maar ook van de vele passanten getuige de opmerkingen die wij dagelijks horen.
– A. Gast –

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.