Gonda Helweg

Over Vicas: Gonda Helweg

Als tuinontwerpster werk ik onder de naam Vicas Tuinontwerpen. Lees hier over mijn achtergrond en specialisaties. Wat maakt Vicas uniek? Lees meer over mijn visie op wat ik belangrijk vind als ik uw tuin ontwerp.

Voor ons eerste eigen huis hebben wij een ontwerp laten maken door een tuinarchitect. Al snel bleek de meerwaarde hiervan: een origineel en doordacht ontworpen tuin is een genot om naar te kijken en te gebruiken. En terwijl de buren nog lang aan het experimenteren waren met indelingen en planten, werd onze tuin steeds mooier… Enthousiast geworden, heb ik een opleiding Tuinarchitectuur gevolgd en ben ik sinds 2001 zelfstandig tuinontwerper. Mijn grootste voldoening is, als ik u ook zo blij kan maken door mijn tuinontwerp!

Voordat ik tuinontwerper werd, was ik bouwkundig ingenieur/architect. Daar heb ik nog veel profijt van, zowel voor het bedenken en tekenen van een creatief tuinontwerp als voor technische kennis.

Naast het ontwerpen van tuinen verzorg ik diverse cursussen en opleidingen. Voor NCOI-Scheidegger heb ik de vakopleiding Tuinontwerpen ontwikkeld, en was daar ook docent en examinator. Mijn cursussen kunt u volgen bij diverse volksuniversiteiten of op een eigen locatie.

Lid TuinOntwerpersGroep (TOG), een groep van ongeveer 100 tuinontwerpers die elkaar ontmoeten, inspireren en kennis uitwisselen.

Andere specialisaties:

quote-1Kundig en klantgericht
We wilden een cursus bij Gonda volgen maar dat is er niet van gekomen. Omdat haar website ons erg aansprak hebben we Gonda gevraagd mee te denken met een aanpassing van onze tuin. Geen compleet nieuw ontwerp, maar de tuin op punten aantrekkelijker maken. Gonda heeft goed geluisterd naar onze wensen en is met een ruime keuze aan mogelijke opties gekomen. Wij vonden de samenwerking met Gonda erg plezierig. Zij neemt er de tijd en aandacht voor. Dit heeft geleid tot een ontwerp waar we erg tevreden mee zijn.
– Denise Snel –

Vicas Tuinontwerpen | Tuinontwerper Utrecht Woerden Montfoort

Gonda Helweg

quote-1Gonda heeft onze wensen en opmerkingen prima vertaald in haar ontwerp: een klassieke tuin passend bij de stijl van ons huis. Binnen een week lag haar voorstel al bij ons op tafel en onze hovenier kon ook vlot aan de gang.
– A. Gast –

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.