Groene voortuin tuinontwerp Woerden Utrecht

Groene voortuin tuinontwerp Woerden Utrecht

Groene voortuin

« Terug naar overzicht projecten

Veel privacy in een groene oase

Midden in de tuin staat een roodbladige sierkers, waar vogels graag in zitten te kwetteren. Het geeft een bosachtige uitstraling en een heerlijk beschut gevoel. Langs de randen van de tuin staat een aantal pilaarvormige groenblijvende heesters (Taxus en Portugese laurierkers). Door het doorkijk-effect blijft bieden ze voldoende privacy terwijl het uitzicht behouden blijft. ‘s Winters geven ze samen met de boom structuur aan de tuin.

Het ontwerp

De ingang van de tuin is verplaatst van het midden naar de rechterkant. Er is nu een recht breed pad naar de voordeur: een uitnodigende entree. De bewoners wilden graag zoveel mogelijk groen, dus de bestrating is zo beperkt mogelijk gehouden. In de grote border onder de boom zijn stapstenen gelegd voor eenvoudiger onderhoud. De rechte lijnen van het pad worden hier herhaald.
Voor het huis staat een bankje waar je later op de dag nog van de zon kunt genieten. Het grind oogt minder formeel en strak dan tegelverharding, en past goed bij het klassieke huis.

Schaduwplanten

Een groot deel van de tuin ligt vrijwel de hele dag in de schaduw, en de bestaande boom en Taxus halen veel vocht uit de grond. Veel mensen vinden het lastig om beplanting voor schaduwplaatsen te kiezen, maar gelukkig zijn er voldoende soorten die het daar prima doen. Onder andere schoenlappersplant, Hosta, vingerhoedskruid en Geranium nodosum kunnen goed in de schaduw groeien.

 Tussen de zuilvormige bomen door blijft het uitzicht behouden, en toch wordt de inkijk voldoende beperkt.

quote-1Wij kunnen Vicas Tuinontwerpen van harte aanbevelen. Gonda Helweg heeft zeer goed geluisterd naar onze tuinwens, waarvan wij zelf niet zagen hoe deze te realiseren. Het resultaat is een ontwerp inclusief beplanting, waarin al onze verlangens wat betreft lay-out en groen, boven verwachting goed gerealiseerd zijn. Perfect.
– Familie Spaander –

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.