Nieuwspagina

Hydrangea macrophylla - Nieuws Vicas Tuinontwerpen


Cursussen online

oktober 2020
Vanwege de Coronamaatregelen worden de cursussen voorlopig online gegeven. In Woerden en Bodegraven zijn al een paar cursusavonden met videoverbinding geweest. Een nieuwe manier van lesgeven, die goed bevallen is.

Maatregel Coronavirus

maart 2020
Vicas volgt de adviezen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Het werk kan met een kleine aanpassing doorgaan: een tuin bekijken en overleggen kan buiten op gepaste afstand, een ontwerp toelichten kan telefonisch of via videobellen. Nu veel mensen niet hun normale werkzaamheden kunnen uitvoeren, blijft er tijd over om eens naar een aanpassing van de tuin te kijken.

Montfoort - actie regenton Duurzaam Montfoort - Nieuws Vicas Tuinontwerpen

Acties bij tuincentra

maart 2020
Duurzaam Montfoort en tuincentrum Groenrijk in Montfoort geven 25% korting op de aanschaf van een regenton: actie Regenton loopt tot 31 maart 2020. 
Op 28 maart 2020 heeft Intratuin in alle vestigingen de actie ‘Tegel eruit, plant erin‘. Minder steen en meer groen in de tuinen: lever een tuintegel in, en krijg een gratis plant.  
(foto: Groenrijk) 

Beurs Tuinidee

februari 2020

Van 13 tot en met 16 februari 2020 wordt in Den Bosch de beurs Tuinidee gehouden. Nieuwe producten en materialen, inspiratietuinen, workshops, voor iedereen is er wel iets interessants te ontdekken.

Bijvriendelijke beplanting - Duurzame tuinen

Duurzame tuinen

januari 2019

Een boeiende studiedag met veel aandacht voor duurzaamheid. Diverse sessies, onder andere over bijvriendelijke beplanting, infiltratiesystemen om regenwater te bufferen, klimaatadaptieve tuinen en biologische plaagbestrijding. 

Operatie Steenbreek

mei 2018
Een van de tuinen van Vicas staat op de flyer van Operatie Steenbreek in Ede. Operatie Steenbreek probeert mensen te verleiden hun tuin groener te maken en minder bestrating te gebruiken. In Ede wordt op 19 mei informatie gegeven hoe de tuin groener gemaakt kan worden. Tegel eruit, plant erin! Verder is er aandacht voor vlinder- en bijenplanten, en de opvang van regenwater in regenton of drainagekratten. Zo wordt het riool minder belast en komt het regenwater bij je planten terecht. (Klik op de afbeelding voor groter formaat.)
.
.

Subsidie op groen dak en op afkoppelen hemelwaterafvoerSubsidie op watervriendelijke tuin

2018
Sommige gemeenten geven subsidie op de aanleg van een groen dak of het afkoppelen van de regenpijp van het riool. Deze aanpassingen helpen om wateroverlast te beperken. Een groen dak is bovendien isolerend en fraaier om te zien dan een bitumendak. Woerden is een van de subsidieverstrekkers. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Studiedag Tuin Professionals

januari 2018

Bezoek aan een informatieve en praktische studiedag over diverse aspecten van tuintechniek. Nieuwe kennis en inspiratie opgedaan over vijvertechniek, bestratingsmaterialen, en groene daken. 

 
Vicas Tuinontwerpen deelname Lifestyle Event Montfoort Vicas Tuinontwerpen op Lifestyle Event MontfoortLifestyle Event Montfoort

1 april 2017

Deelname aan deze gezellige dag in Montfoort. Vicas geeft gratis korte tuinadviezen (neem een plattegrond van uw tuin mee). Het evenement biedt allerlei stands, demonstraties en workshops op het gebied van huis en tuin, mode, beauty, gezondheid en voeding. Plus een goodiebag! Zalencentrum St. Joseph, Heilig Levenstraat 4 Montfoort, 10-16 u, gratis entree.


Voorpagina OHD

interview Vicas Tuinontwerpen OHD (2/2)interview Vicas Tuinontwerpen OHDseptember 2016

Een uitgebreid portret van het ontstaan en de werkzaamheden van Vicas. Een prettig interview met een resultaat waar ik blij mee ben. (Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.)


Echinacaea's op Plantarium 2016 - inspiratie bezoek Vicas Tuinontwerpen Inspiratie op Plantarium

augustus 2016

Op de vakbeurs Plantarium nieuwe mooie plantenrassen, bijvoorbeeld deze Echinacea’s in bijzondere kleuren.
Ook interessant: een inspirerende lezing over beplanting voor insecten en bijen.


Vicas bezoekt Chelsea Flower Show 2016

Studiereis Chelsea Flower Show

mei 2016
Het mekka voor tuinliefhebbers: de Chelsea Flower Show. Wereldberoemd, met showtuinen, materialen en planten. Vicas gaat drie dagen op studiereis om nieuwe inspiratie op te doen. Verder op het programma: Kew Gardens, de koninklijke botanische tuin van Engeland, en de Kyoto Garden, de Japanse tuin in Holland Park.


Interview RTV Gouwestad met Vicas Tuinontwerpen tuincursussen Gouda

Interview RTV Gouwestad

januari 2016

Op zaterdag 30 januari 2016 wordt bij RTV Gouwestad een radio-interview met mij uitgezonden. RTV Gouwestad is een regionale omroep in Gouda. Het onderwerp is de cursussen die ik deze winter geef bij de Volksuniversiteit Gouda.


Benoeming boominspecteur

tuinontwerper Gonda Helweg Boominspecteur Bomenstichtingjuni 2015

Voor het Landelijk Register Monumentale Bomen van de Bomenstichting ben ik benoemd tot boominspecteur voor de provincie Utrecht. De in het register opgenomen bomen moeten gecontroleerd worden om het bestand up-to-date te houden.


moestuinbak (foto hetpakhuuske.nl)Lezing Parkinsoncafé

Op 13 juni 2015 geef ik voor het Parkinsoncafé Woerden de lezing ‘Een groene tuin zonder onderhoud’. Met aandacht voor tuinieren op niveau, het beter bereikbaar maken van de borders, onderhoudsarme tuinen, makkelijke beplanting en technische hulpmiddelen. Zie ook de website van het Parkinsoncafé Woerden.


Cursussen februari en maart

januari 2015

In februari start de cursus ‘Altijd een mooie tuin’ in Gouda en in Woerden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je ook borders die het hele jaar mooi blijven, en wil je leren om goede plantencombinaties te maken? Kom dan meedoen en maak je eigen beplantingsplan!
In maart start op diverse locaties ‘Tuinklussen in het voorjaar’, met praktische tips over snoeien, bemesten, en onderhoud van gazon en vijver. Lees meer informatie over de inhoud en de aanmelding bij Cursus en opleiding.


Nog enkele plaatsen bij cursus Tuinontwerpen

Cursussen tuinontwerpen Vicas - tuincursussen - tuincursusdecember 2014

In januari 2015 starten weer cursussen Tuinontwerpen in Gouda en in Woerden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je in het voorjaar je tuin laten aanleggen? Kom dan nu vast ideeën opdoen, en maak je eigen tuinontwerp en beplantingsplan! Lees meer informatie over de inhoud en de aanmelding bij Cursus en Opleiding.


6% BTW

december 2014
toezicht tuinaanleg - Vicas Tuinontwerpen
Tijdelijk wordt onder bepaalde voorwaarden slechts 6% BTW gerekend voor tuinwerkzaamheden. Deze regeling is onlangs verlengd tot 1 juli 2015. Een goede reden om nog dit voorjaar een nieuwe tuin te laten aanleggen! Dit zijn enkele van de voorwaarden:
– Voor woningen ouder dan twee jaar.
– De 6% geldt voor arbeidsloon, niet voor materialen.
– Tuinaanleg valt onder de regeling
– Tuinontwerp valt alleen onder deze regeling als gelijktijdig opdracht gegeven wordt voor het toezicht houden op de aanleg.
– Ontwerp en aanleg moeten voor 1 juli 2015 afgerond zijn.


Vicas Tuinontwerpen op beurs Fleurig - schetsservice tuinontwerpSchetsservice op tuinbeurs Fleurig

juni 2014

Net als in 2012 en 2013 ook dit jaar deelname aan de tuinbeurs Fleurig. Vicas staat op het Tuinarchitectuurplein voor de schetsservice: bezoekers kunnen gratis 10 minuten tuinontwerpadvies krijgen. Een aantal dagen vol dankbare bezoekers en waardevolle contacten met de collega-tuinontwerpers. 


Artikel Groei en Bloei

Nieuws artikel Groei en Bloei juni 2012juni 2012

In het tuintijdschrift Groei en Bloei is de exotische tuin van Vicas opgenomen in de rubriek ‘Creaties gespot’. Een grote eer!
(klik op de afbeelding voor een groter formaat)


Nieuws artikel Libelle september 2009 workshop Vicas

Vicas in Libelle

september 2009

In samenwerking met tijdschrift Libelle heeft Vicas Tuinontwerpen de workshop Ontwerp je droomtuin aangeboden. Deze was onderdeel van de herfstgids voor dagjes uit.
(klik op de afbeelding voor een groter formaat)

quote-1Ik heb veel geleerd van de cursus Beplantingsplan maken. Ik ga nooit meer impulsaankopen doen!
– Marijke –

quote-1Leuke oplossing voor kleine tuin. Voor mijn kleine tuintje in de binnenstad is een super leuk ontwerp gemaakt. Zodat er wel groen over is maar ook voldoende plek om te zitten en ook niet al te veel onderhoud. Prima combinatie!
– Marion –

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.