Tuinontwerp met stapelmuur en verhoogde border

tuinontwerp - van recht naar rond

Recht wordt rond

« Terug naar overzicht projecten

Meer sfeer met ronde stapelmuur en zitrand

Na de bouw van de overdekte tuinkamer moest de indeling van de tuin enigszins aangepast worden. De bewoners wilden graag meer ronde lijnen, die wel moesten passen bij de rechte overkapping en het bestaande terras. Ook de beplanting was toe aan renovatie: sommige soorten werden te groot en andere waren verdwenen.

In dit ontwerp is van gebroken stoeptegels een verhoogde border gemaakt die langs de rand van de tuin slingert. Uit de openingen groeien muurplantjes. Bij het terras is op de stapelmuur een hardhouten zitrand gemaakt. Bij feestjes kan de hele muur langs het gazon gebruikt worden voor extra zitruimte. Op het achterste terras valt ‘s avonds de laatste avondzon. Hier kan ook een vuurkorf of barbecue geplaatst worden als je op kille avonden onder de overkapping zit.

Voor en naast de overkapping zijn extra borders gemaakt, wat dit heerlijke plekje nog knusser maakt. Je zit meer tussen de planten. De rechte paden zijn vervangen door een slingerend klinkerpad. Het oorspronkelijk rechte strakke tuinontwerp is zo omgetoverd tot een gezellige romantische tuin.

quote-1Gonda heeft er met haar ontwerp en advies voor gezorgd dat mijn stadstuin van een ‘gevangenisluchtplaats’ van tegels en een schutting een heerlijke stadstuin is geworden met groen en kleur. Het is een heerlijke plek om te zitten en een verlengstuk van mijn kamer geworden.
– Mariëlle Balledux –

Door de ronde vormen en een natuurlijke stapelmuur ontstaat een romantische sfeer.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.